TA INTERNATIONAL SERVICE KFT

 

1037 Budapest

 Kunigunda útja 60.

 Tel.:(70)123-0000

 

Béres Csaba: +36 70 202 7435

Vágó Lajos:   +36 30 411 0149

 

e-mail: info@taservice.hu

 

Cg: 01-09-972863

 Adószám: 23591132-2-42

 Bankszámlaszám:

CIB 10700048-66937348-51100005

 

 

Most nézték meg

 

Teljesítmény regisztráció

Teljsetímény regisztráció a közvetítő közeg oldalon, beszabályozó szelep segítségével

Ha a végpontok/hőcserélők teljesítmény igénye nem ismert, akkor nincs lehetőség a megfelő beszabályozásra sem az ilyen elosztó hálózaton. Ekkor a megoldás a hőcserélők üzemszerű körülmények közötti teljesítményeinek mérésekkel való meghatározása, azok regisztrálása. A regisztráció során begyűjtött adatok alapján nemcsak a valós teljesítmény határozható meg, hanem egyéb lényeges jellemzők is: Meg tudjuk határozni, hogy a mért teljesítmény több vagy kevesebb, mint a szükséges. A közvetítő közegnek megfelelő-e a mennyisége. A teljesítmény szabályzás megfelelően működik-e. A közvetítő közeg hőmérséklete megfelelő-e.

Adatgyűjtési módszer leírása

Az adatgyűjtés célja, hogy a különböző technológiákat ellátó hőcserélőkön meghatározzuk az üzemszerű körülémények közötti térfogatáram, teljesítmény igényekeit és azok időbeni változását. 

Az adatgyűjtést üzem közben, működő, kilégtelenített rendszeren, a szabályzó szelepek pontos méréshez szükséges értékig (legalább 3-5kPa) befojtott állása és a szivattyúk megfelelő üzeme mellett végezzük. 

A térfogatáramokat T&A beszabályozó szelepek segítségével mérjük. A teljesítmény meghatározásához rögzítjük a hűtött víz előremenő és visszatérő hőmérsékletét is.  A hőmérséklet mérő szenzorokkal a csőfelületen mérünk. A mérést TA-SCOPE műszerrel végezzük.                                                      

   

 

Az így összeállított mérésnél a műszerről egyidőben leolvasható a térfogatáram, az előremenő és visszatérő hőmérséklet. Az adatgyűjtések hosszát az üzemelési körülmények alapján határozzuk meg.  A mért adatokat táblázatban összegezzük, feltüntetve az egyes szelepeken átáramló térfogatáramot, a szelepen mért nyomáskülönbséget, az előremenő és visszatérő közeg hőmérsékletét, hőmérsékletkülönbséget és a számított hűtőteljesítményt.   

 

Példa a regisztrációs eredmények dokumentálására

 

Feldolgozás...

Error_occurred